❤

SÅHÄR LÄTT SPÄNNER DU UPP DIN CANVASPRINT

NÅGOT RAFFLANDEPosted by Paula Wed, April 03, 2013 20:08:29
Instruktioner :

1. Sätt ihop ramen. För er som behöver lite extra kraft än bara händerna, så kan ni använda en gummihammare. Lägg ut alla delar på rätt plats (se till att ni lagt alla åt rätt håll) och tryck sedan ihop alla hörn lite grann. När det är gjort det reser ni på ramen och hamrar ihop hörnen ordentligt. Se till att alla hörn är rätvinkliga.

2. Rulla ut duken på en slät yta (glöm för bövelen inte att lägga något skyddande under:)) och lägg ramen ovanpå (framsida av duk neråt såklart). Skydda duken med matta/filt eller liknande. Ta fram er häftpistol och börja med att fästa duken på en av ramsidorna. Sedan går du till sidan mittemot och spänner duken för att sedan häfta fast duken där. Därefter tar du den tredje sidan och tillsist den fjärde och sista.

3. Nu kan du resa ramen men den fastspända duken och börja häfta utåt på sidorna. Dra hela tiden duken åt sidorna likväl som uppåt för att undvika att det blir buckligt någonstans. Se till att spänna hårt och att du hela tiden har koll på hur duken ser ut. Det kan vara så att du behöver ta upp den första klamran som du satte för att spänna ännu hårdare, så tro inte att det blivit fel för det händer ofta. Ha tålamod, det lönar sig i slutändan.

4. Som sagt är det viktigt att dra både åt sidorna och uppåt för att det ska bli riktigt slätt. Är det en väldigt stor tavla kan det krävas lite hjälp, där den andra dra åt sidan samtidigt som du drar upp och häftar.

5. Nu närmar vi oss hörnen och då kan man göra på väldigt många olka sätt. Många väljer att klippa i duken för att undvika bullighet och andra, som jag, tycker att det är charmigare med att vika in dem på ett litet "old school" sätt. Tänk först och främst på vilken sida som kommer synas på sidan av tavlan. När du gjort det så tar du sidan som ska vara uppåt eller neråt och fortsätter häfta hela vägen. Sedan viker du ner duken här liksom på bilden.

6. Sedan tar du den vikta biten och viker ytterligare en gång ner längst sidan. Här reglerar du vikningen lite så att det ser bra ut när du sedan viker enligt nästa steg.

7. Efter att du reglerat vikningen i steg 6 så kan du snyggt vika över duken så den skapar en rak linje med kanten.


8. Häfta sedan

  • Comments(0)//konstbloggen.paulafagnell.com/#post316